duminică, 14 iulie 2013

Florina a crescut !

are acum aproape 4 ani! , si cum puteti vedea din povestea in imagini , a crescut frumos !

Ii place capra cu trei iezi , se joaca cu prietenii , deseneaza si canta !! ca orice alt copil de varsta ei .
Cu greu ai putea spune ca este un copil care a trecut prin operatii , care are in piept o inima altfel ,  respira normal ,desi la spital dupa prima operatie ,la trezirea din coma , mamei i s a spus ca probabil vor trebui sa i faca o incizie in trahee ca sa poata respira .
Florina crede ca e ca orice alt copil .Totusi , inca nu si poate explica de ce nu are voie sa mearga la gradinita , si nici de ce ia medicamente de trei ori pe zi , s a obisnuit totusi cu intepatura zilnica in deget , cea care e obligatorie pentru dozarea anticoagulantului . Si nu si explica nici de ce ai ei sunt  nevoiti sa traiasca ´departe unii de altii  , mama la bucuresti , fratele si tatal acasa , si ea la bunica . Parintii reusesc cu greu sa faca fata nevoilor medicale .

Florina merge la control la Deutsches Herzzentrum Munchen , in Germania , de doua ori pe an . Trebuie urmarita atent . Urmeaza operatii noi , la valva si artera pulmonara , pe masura ce creste . Ma intreb mereu cum e sa fii atat de fericit sa o vezi ca creste , si sa te ingrozeasca in acelasi timp idee ca daca creste prea brusc , prea repede , trebuie reoperat.

Florina creste frumos , curand va trebui  reoperata .....

Are nevoie de ajutor sistematic , pentru medicamentele si testerele necompensate de casa de asigurari si consult la Munchen , care costa la fiecare sase luni 1500 de euro . Mama face cu greu fata cheltuielilor normale ale unei familii, tatal este in somaj , lucreaza pamantul si creste animale pentru nevoile casei . E hotarat sa faca mai mult , si cauta solutii .

Pe 13 August , este cea de a doua programare din acest an la spitalul din Munchen . Costurile zborului au fost achitate de vechi prieteni ai Florinei . Are inca nevoie de bani pentru consult si medicamete si are nevoie de prieteni , pe viata !
Pentru oricine doreste sa o ajute , orice donatie este binevenita ! Contul asociatiei este afisat pe pagina de pornire ! Va rugam sa mentionati ''Pentru Florina  '' 

Fii si tu prietenul Florinei , pe viata!

Asociatia Copiilor cu Boli Cardiace

rodica








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu