joi, 5 mai 2011

Alina si Karina

Miercuri si joi Florina si Iulia au avut vizitatori. In primul rand o cunostinta mai veche, care s-a dovedit ca trece peste toata durerea ce o apasa si s-a dus sa le vada, apoi Alina si Karina, doua romance stabilite in zona Munchenului.


Mai jos sunt impresiile:

Alina spune:


"Am fost astazi (4 mai 2011) la Florina la spital impreuna cu 2 prietene.
Din pacate,pe fetita nu am vazut-o pt ca am vorbit inainte cu un asistent si ne-a zis ca este intr-o camera izolata,o feresc f tare de vreun virus sau alt gen de infectie pt ca la situatia ei ar fi rau asa ca decizia noastra a fost sa nu intram,avem copii la cresa si in scoli si cine stie...Asa ca am stat de vorba cu mamica Iuliana si cu o asistenta care se ocupa de treburile administrative.
Asistenta mi-a zis ca din punctul lor de vedere pot pleca in Ro doar ca cei de-acolo nu erau gata cu aranjatul treburilor..Nu stiu cind se intimpla asta,totul depinde de cei din Ro.
Tratamentul pe care il are ii e asigurat pe 3 luni(unul din medicamente e scump)iar testele le dau cei de aici pe 6 luni,urmind ca urmatoarele ture de teste si medicamente sa fie suportate de casa de sanatate din Ro,speram sa se poata,cred ca trebuie din timp insistat si depuse cereri,nu ma pricep cum e mersul acolo...
Sincer,cred ca cea mai mare nevoie e de bani,urmeaza consulturi aici,reevaluari,dumuri peste drumuri si posibilitati f limitate....."




 Karina spune:


am fost azi (5 mai 2011) la spital la Florina. dupace ne-am blindat cu camasi si masti ne-a lasat sa intram in salon. ni s-a permis doar 20 minute, dar noi am stat mai mult de 30.
ce sa va spun? Florina e un copil minunat, are niste ochi... a fost vioaie, chiar a aratat interes ptr fiimio (doar cu el am intrat in salon) si ptr alte lucruri care se aflau pe masa. la inceput a fost sfioasa, dar apoi ne-a zambit. e micuta si slabuta, nu se acomodeaza cu mancarea de la spital, deci mai greu sa ia in greutate. a stat in picioruse pe jos si a facut cativa pasi langa patut. ce sa mai, m-am topit vazand-o.

impresia de prima data, cred ca medicii au facut minuni cu adevarat in cazul ei. mi-a placut ca arata interes ptr lucruri, ca vroia sa desfaca o cutie de bomboane, ca cerea din lucrurile de pe masa, asta imi spune ca se recupereaza.
insa mai are mult de recuperat, e o cale lunga si anevoioasa. mama ei a fost asa miscata de vizita unor necunoscute (ieri a fost Alina la ea) e o femeie modesta, a trecut prin clipe de iad, cand credea ca moare Florina, dar Dumnezeu a intarit-o cumva... si a rezistat incercarii.

nevoia lor cea mai mare este de bani ptr tratamentul care urmeaza. ptr primele luni au primit de la spital, dar in viitor va fi nevoie de bani. inca n-au primit nici un raspuns de la Tg Mures. isi doreste sa plece acasa, dar deocamdata medicii nu-i permit plecarea.

cam asta, Iulia a fost impresionata ca niste straine au venit s-o viziteze. (ieri a fost la ea si Alina) ea se afla acolo din 8 februarie si ia fost greu din toate punctele de vedere. eu spun ca n-am facut nimik deosebit vizitand-o, daor poate am adus putina bucurie in sufletul ei."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu